VEGHEL | Regisseur Christ van Liempd vroeg, op voorspraak van Karel van Eerd, componist Dan Loredan of hij de muziek wilde componeren voor de documentaire Meierijstad, Kroniek van een Stad in wording. Loredan stemde toe en besloot om na het overlijden van Van Eerd ‘gewoon’ door te gaan met het maken van de muziek voor de documentaire. “Het is mijn laatste eerbetoon aan Karel”, aldus Loredan.

Het basisnummer, dat verschillende keren voorbijkomt tijdens de documentaire, heet het Karel-thema. Het is vernoemd naar de op 15 december 2022 overleden Karel van Eerd. “Het idee voor de muziek kwam van Karel en hij kwam met de naam van Dan op de proppen. Het is een gouden greep geweest”, vindt Van Liempd.
Loredan is geen onbekende in de muziekindustrie. De geboren Roemeen is een muzikale duizendpoot. In Roemenië haalde hij zijn bachelorsdiploma’s voor componeren, arrangeren, dirigeren en piano. In Nederland behaalde hij zijn master aan het conservatorium van Tilburg. Loredan maakt arrangementen en composities voor koren, de filmindustrie, videogames en radio- en televisieprogramma’s. Hij woont al 28 jaar in Veghel.

Bekijk het hele artikel op kliknieuws:

https://www.kliknieuwsveghel.nl/nieuws/algemeen/221825/componist-dan-loredan-een-laatste-eerbetoon-aan-karel-van-eerd